Recordpoging tijdens Nationale Sportweek

Op 1183 locaties in het hele land waren op donderdag 3 april van 11.30 tot 12.00 uur in totaal 190.049 Nederlanders in beweging. Daarmee is de recordpoging op de Dag van 30 minuten geslaagd.

Om precies 11.30 uur gaven Kees Sijbesma (directeur Nationale Sportweek) Clémence Ross (directeur Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen), staatssecretaris Jet Bussemaker en Caroline Gehrels (wethouder Amsterdam) het startsein voor het half uur actie. Dat gebeurde op de Nieuwmarkt in Amsterdam, waar leerlingen van vier scholen, een delegatie van de marine en bewoners van het aangelegen woningencomplex konden dansen, Nordic Walking, steppen en spinning. Sportweekambassadeur Jochem van Gelder was zelf ook te vinden op een stepkast en liep rond met poles in zijn handen en zangeres Edsilia Rombley ‘bewoog hemel en aarde’ om de mensen in beweging te houden.

Naast de sporten op de hoofdlocatie konden in het hele land activiteiten worden georganiseerd. Zo liet Atos Origin drieduizend skippyballen voor haar personeel invliegen, kon je dertig minuten ismakogisch bewegen in Enschede, waren in Breda zesduizend kinderen aan het touwtjespringen en werden zelfs in kinderdagverblijven de baby’s in beweging gezet. De kaart van Nederland die op het podium in Amsterdam was neergezet, was volledig bedekt met locaties, ruim elfhonderd dus.

Voor foto’s van de Dag van 30 minuten, kijk op www.nationalesportweek.nl Je vindt de foto’s in het nieuwsartikel over de dag.

Plaats een reactie