Algemeen

Twee weken geen trainingen door update Corona regels

Op 3 november is de tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown aangekondigd.

Voor de hardlooptrainingen betekent dat:
Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 2 personen.

Blijf gerust reserveren. Dan weten de hardlooptrainers in ieder geval wie er aan de slag gaat met de training die gedeeld zal blijven worden in de groeps-app. En wie weet krijg je via de trainer nog wel een tip om met een buddiy te lopen. Met twee trainen is toch leuker dan alleen. Al moet dat wel op gepaste afstand van 1,5 meter.

In het bijgewerkte protocol Veraantwoord Sporten van NOC*NSF, lezen we dat het om een halvering gaat van de regels die 13 oktober ingingen en dat voor buitensporten geldt voor 18+ een maximum van 2 personen per groepje (exclusief instructeur).

Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten als:

  • de groepjes minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houden;
  • er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes;
  • zij niet mengen.

Ga uit van het buddy systeem om op basis van een op dinsdag/zondag digitaal verstrekte training om met twee te trainen, eventuele details volgen via de groepsapp.

De mogelijk eerstvolgende hardlooptraining is zondag 22 november en/of dinsdag 24 november. Hou de website en berichtgeving in de gaten of dat ook werkelijk dan weer kan.

Voor de zwemtrainingen betekent de tijdelijke verzwaring:
Alle publiek toegankelijke locaties zijn gesloten. Zoals musea, theaters, sexclubs, casino’s, bioscopen, pretparken, dierenparken, zwembaden en bibliotheken. En met de woorden van de KNZB, zwembaden zijn twee weken dicht.

Het is even niet anders, de eerst mogelijke volgende zwemtraining is donderdag 19 november. Hou de website en berichtgeving in de gaten of dat ook werkelijk dan weer kan.

En houd je uiteraard aan het protocol Veraantwoord Sporten dat up-to-date wordt gehouden op de site van NOC*NSF.

Blijf gezond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.