Algemeen

Update Corona regels oktober 2020

Alweer drie maanden geleden melden we de nieuwe regels per 1 juli. Alle goede aanwijzingen volgend ten spijt zijn per 29 september aanvullende maatregelen gecommuniceerd.

De impact voor de hardlooptraining blijft redelijk overzichtelijk, met dank aan de Gemeente Weesp die de nieuwste regels onder elkaar heeft gezet, een overzicht van de maatregelen die per dinsdag 29 september 18u00 gelden voor de sport.

Nieuwe maatregelen
Op de website van de Rijksoverheid vindt u de maatregelen die op dit moment landelijk gelden en in ieder geval tot dinsdag 20 oktober gelden.

In het kort de spelregels voor het sporten:

  • Sinds 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan.
  • Waar mogelijk houdt iedereen anderhalve meter afstand. Als dat onmogelijk is voor een normaal spelverloop mag de anderhalve meter tijdelijk worden losgelaten.
  • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening houden sporters wél 1,5 meter afstand tot elkaar. Ook in de kleedkamers.
  • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen mogen ook sinds 1 juli weer gebruikt worden.
  • Er vindt een gezondheidscheck plaats voor aanvang van de training of wedstrijd.
  • Vanaf 29 september 18:00 uur is publiek 3 weken niet meer toegestaan bij sportactiviteiten. Dat geldt zowel voor professionele sportwedstrijden als voor amateurwedstrijden.
  • Vanaf 29 september 18:00 uur gaan sportkantines tijdelijk dicht.

Aanvullend – vanuit het zwembad (Victoriabad – IWR), de KNZB en overige brancheorganisaties – is het aanvullende protocol op de bestaande regels overgenomen van het kabinet – n.a.v. het kamerdebat op 30 september jl. – om binnen het zwembad (openbare ruimtes) een (niet-medisch) mondkapje te dragen. Dit geldt vanaf het moment naar binnen gaan t/m het omkleden en dan mag het weer af. Na het zwemmen vanaf het moment van omkleden tot het naar buiten gaan wordt weer geadviseerd het mondkapje te dragen. Het is een dringend advies en wij kunnen niemand hiertoe verplichten. Dit alles onder het mom: baat het niet, dan schaadt het niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *