320 kilometer afzien tijdens de Dirty Kanzelled

Een toertocht van 320 kilometer fietsen en dan ook nog eens deels over grindwegen. Het is niet voor iedereen weggelegd, maar veel fietsers waagden zich eraan tijdens de zogeheten Dirty Kanzelled. Ook de Noord-Hollandse renners Laurens ten Dam (de bedenker van het ‘evenement’), Niki Terpstra en Ivar Slik stapten zaterdag op de fiets voor de lange rit.

Het idee ontstond doordat normaal gesproken dit weekend Dirty Kanza zou worden verreden over 320 km in de Verenigde Staten. Door het coronavirus kwam er echter een streep door het evenement. Ten Dam bedacht een tegenhanger in eigen land. Het plan werd wereldwijd opgepikt en honderden fietsers deden uiteindelijk mee.

“Het voelde als een bokswedstrijd, waarbij er constant klappen werden uitgedeeld”, zo beschreef Ten Dam de rit die hij samen met mede Noord-Hollanders Slik en Terpstra fietste op zijn social media. “Ik ben heel trots op de mensen die Dirty Kanzelled hebben gereden. De fiets verenigt ons en iedereen heeft een uitdaging nodig. Op de afterparty zag ik alleen maar blije gezichten. Volgend jaar hoop ik in deze tijd van het jaar in Kanza te zijn.”

Wie doet daar nou aan mee? Maar natuurlijk! Moet je net die TTW’ers hebben ….
Jan Van Den Bossche, Wesley de Does en Steff Overmars. En dankzij Jan weten we ook hoe lang je van zo’n tocht kan genieten: 12u30 rij tijd, 14 uur onderweg  #respect

Plaats een reactie