Fietsen

De tweede fietstraining van 2013. En mijn allereerste.

Na mijn derde plaats in het eindklassement van de verenigingscompetitie van afgelopen jaar is er werk aan de winkel. Een derde plaats is natuurlijk net niks, cialis ook al heb je maar aan enkele onderdelen mee gedaan. En dus moet ik dit jaar ook op de fiets. Dat klinkt makkelijker dan het is, want ten eerste: heb je enig idee hoe koud het nog is buiten? Ten tweede: ik heb een half jaar lang heerlijk de aardbol overgesjeest, maar heb daarbij in ieder land wel een stuk van mijn conditie achter gelaten en ik kan verklappen dat ik momenteel in de min sta. Ten derde: ik ben een watje. Ik ben zo’n fietser waaraan iedereen zich blauw ergert, want ik knijp keihard in de remmen voor iedere bocht en laat een veel te groot gat met mijn voorligger omdat ik bang ben zijn of haar achterwiel te raken en daarbij het wegdek van veel te dichtbij te kunnen bestuderen.

Maar toen er na de eerste fietstraining werd geschreven “Doordat er nu 2 groepen zijn, kan iedereen mee doen met de training. Dus als je twijfelt, gewoon komen a.s. woensdagavond!”, heb ik de fietspomp opgesnord, de bandjes opgepompt en me aangesloten bij groep 2 van juf Alice. Na een kleine gezamenlijke uitleg van Ronald zwaaien we de Snelle Jelles uit, waarna wij richting ’s Gravelandse weg en Ankeveen fietsen. En ik beloof het, de training is echt voor iedereen toegankelijk. Soms gaat een deel van de groep wat harder om later te wachten of een stukje terug te fietsen om de wat langzamere deelnemers bij te halen. Iedereen houdt rekening met elkaar, geeft tips en adviezen, en je hebt geen idee hoe snel de tijd gaat als je ondertussen ook nog een beetje kunt kletsen. En voor mij, als import-Weesper, is het ook leuk om te zien welke weggetjes in de omgeving je allemaal nog niet ontdekt had.

Ik ben dus een watje met een slechte conditie. Maar ik heb mee gedaan en ik vond het leuk. Mijn tenen zijn nog herstellende van hun ernstige onderkoelingsverschijnselen, maar dat moet met de huidige weersvoorspellingen snel afgelopen zijn. De eerste 35 trainingskilometers zitten er op en ik ben er volgende week weer bij. Wie volgt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *