Fietsen

Fietstraining van 24 april

Verslag van Saskia van Oostveen

Na pas drie weken oefenen op en al twee keer vallen (lastig, die voeten vast) van m’n allereerste (tweedehands) racefiets, sloot ik afgelopen woensdag voor het eerst aan bij de fietsgroep van de TTW. Spannend vond ik het! En dan moest er ook nog eerst een groepsfoto gemaakt worden van de leden in hun nieuwe tenue. Natuurlijk bood ik aan om dat plaatje te schieten, hoefde ik er zelf ten minste niet op 😉

We fietsten via het Gein langs het fort naar het kanaal, waar we richting Utrecht in groepjes van drie een piramide gingen fietsen: vijf minuten duur 2, 10 minuten duur 2, 15 minuten duur 3, halverwege de 15 minuten omkeren, dan weer 10 minuten duur 2 en afsluiten met 5 minuten duur 2. Duur 2…? Duur 3…? Géén idee…! Maar ik trapte gewoon mee zo hard als ik kon. Dat was leuk en het ging best goed, al kreeg ik al snel tintelende vingers, waardoor ik uiteindelijk weinig gevoel in m’n handen meer had. En we moesten steeds links houden, zo was ons verteld, maar ergens op een soort brug, waar ik toevallig voorop reed, hadden we blijkbaar toch over moeten steken naar de rechterhelft van de weg, want het eerste groepje, dat alweer was omgekeerd, kwam ons als spookrijders tegemoet. Bleken wij dus zelf de spookrijders te zijn….sorry :s

Op de terugweg kwam Alice bij ons groepje fietsen om ons te leren wisselen van kopvrouw. Laat maar los, binnen, voor, buiten, aansluiten, achter…allerlei fietsjargon kwam ondertussen aan bod. Het wisselen ging best soepel en strak. En wat scheelt het enorm als je vlak achter iemand fietst! Al vond ik het wel een beetje eng om zo dicht op degene voor je te rijden. Zeker met gevoelloze, slapende handen (wat volgens Alice komt doordat ik te gespannen rijd en te veel uitgestrekt zit omdat mijn stuur te ver van mijn zadel af staat).

Eenmaal terug bij de groep, fietsen we met z’n allen terug naar Weesp via de Maxis. Onderweg kregen we de opdracht om de ene voet los te klikken en dus alleen met de andere voet te trappen. Dat was raar!!! Dat is om ‘mooi rond’ te leren trappen (zo zei Alice het volgens mij), niet alleen maar ‘stampen’ (zo noemt Mart Smeets het volgens Alice…volgens mij) maar ook trekken aan je pedaal.

Na 46 km fietsen waren we weer terug in Weesp. Het was een leuke training met heel veel tips and tricks. Ben benieuwd waar we volgende week heen fietsen!

Trouwens, vorige week dinsdag heb ik voor het eerst hard gelopen met de groep van Carla. Dat vond ik ook hartstikke leuk! Samen rennen is toch gezelliger dan alleen. We hebben rondjes gerend op de drie Weesper forten. Superleuke locaties, had ik dus zelf nooit bedacht om daar te gaan hardlopen. En vandaag hebben we bij Crailo op de hei gelopen, de vlonders over het water (daarmee was het gedaan met de rust van de ganzen), de heuveltjes en trapjes (speciaal verzoek van Tamana). Goed begin van de zondag!

Fijne Kroningsdag allemaal en tot woensdag op de fiets!

Groetjes, Saskia van Oostveen

1 gedachte op “Fietstraining van 24 april

  1. Saskia,

    Leuk dat je meteen zo enthousiast en leuk verteld over de TTW trainingen. En bedankt voor de groepsfoto maken 🙂

    Groeten,
    Bjorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *