Start fietstrainingen op zijn vroegst 8 april

Beste Fietsers van de TTW,

Normaal starten de fietstrainingen op de 1e woensdag van april en dat zou dit jaar 1 april zijn. Met de recente ontwikkelingen wordt de eerste fietstraining van 2020 van het seizoen op zijn vroegst 8 april gegeven. Of dat gaat lukken? Houdt de berichtgeving hierover in de gaten!

Alvast willen we Wouter Bronsema langs deze – online – weg heel erg bedanken voor de inzet van de afgelopen 5 jaar als trainer. Wouter blijft als de snelle motor van de groep nog wel mee fietsen maar, heeft de trainers-rol aan Stijn en Richard overgedragen. Wij vonden het heel fijn om met z’n drieën te zijn, om zo de juiste begeleiding te geven. Jan-Pieter Varkevisser heeft het stokje van Wouter overgenomen. Met hem kunnen we een ervaren triatleet in het trainerstrio verwelkomen.

In principe verzamelen we 8 april om 19:00 uur bij Tong Ah. Tijdens de eerste training rijden we een gezamenlijk ronde van ruim een uur, om voor het donker weer terug te zijn. Voor de liefhebbers zijn er sprintjes naar plaatsnaamborden. Binnen de groep zijn er fietsers met verschillende snelheden. Daar houden we rekening mee, en indien nodig splitsen we op in twee groepen. Iedereen is dus welkom.

In de weken erna werken we toe naar de tijdrit half juni. Dit trainen we in intervallen waarbij we snelle blokken (zone D3) afwisselen met langzame blokken (zone D1). Maar dit seizoen gaan we op advies van Steff Overmars ook vaker in D4, boven het omslagpunt trainen. In de loop van het seizoen neemt de lengte van de snelle blokken toe, om zo ook zoveel mogelijk te trainen voor de triatlon. Ook krachttraining staat op het programma: lekker knallen op de Hollandse brug om de bovenbenen goed pijn te doen!

Ook dit jaar hebben we een aantal leuke clinics. Maar daar later meer over.

Plaats een reactie