Fietsen

Virtuele Ronde van Vlaanderen goed bekeken

Bron: Wielerflits.nl

De virtuele Ronde van Vlaanderen die gisteren live werd uitgezonden op Sporza heeft in België 613.486 kijkers getrokken. Slechts zeven wedstrijden haalden in 2019 meer kijkers op de Vlaamse zender dan dit experiment.

Wedstrijdorganisator Flanders Classics kende gisteren de primeur door samen met ‘Indoor Cycling Simulator’ BKool een virtuele uitvoering van de Ronde van Vlaanderen te houden. Dertien toprenners uit acht verschillende teams deden mee aan de bijna dertig kilometer lange DeRonde2020 – een koers vanuit hun kot.

De overwinning was na ruim drie kwartier zwoegen op de indoor smarttrainer voor Greg Van Avermaet. Oliver Naesen (tweede) en Nicholas Roche (derde) pakten de overige podiumplaatsen.

Bron: Wielerkrant.be

En met die 613.486 kijkers nestelt de virtuele koers zich op de achtste plaats van meest bekeken wielerwedstrijden in vergelijking met 2020

Zelfs de Amstel Gold Race die Mathieu Van der Poel op miraculeuze wijze won, had minder kijkcijfers dan deze Ronde van Vlaanderen.

Dat kan natuurlijk twee redenen hebben: ofwel is de Ronde van Vlaanderen écht zo populair en stemt iedereen af op de koers, ookal is het een virtuele wedstrijd. Ofwel snakken de wielerfans naar een wielerwedstrijd ten tijde van afgelastingen en corona, ookal is het een virtuele wedstrijd.

Uitzending gemist?
Kijk hier dan terug naar de complete uitzending,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *