Lopen

24ste Berenloop editie

Traditiegetrouw gingen we weer op vrijdag naar Terschelling. Vertrokken met 9 man en kwamen aan met 8 man op het eiland, want een van ons was zijn telefoon vergeten. In Corona-tijd onmogelijk en dus moest de telefoon worden opgehaald.

De voorbereiding vrijdag was samen uit eten in de Loods. De volgende dag stond namelijk parcoursverkenning op de stadsfiets op het programma. En met 1 of 2 marathonlopers betekende dat toch, dat er ruim 40 km gefietst moest worden.

Na de fietstocht was het programma compleet. De kogel is door de kerk Sjoerd en William gaan de marathon lopen. Inmiddels was de club van negen weer compleet. Na het pasta stapelen in de vaste uitspanning Stayokay is het tijd voor de ultieme sportvoorbereiding, samen kijken naar ‘Kipchoge, the last milestone”. En achteraft zijn we unaniem onder de indruk van de sportieve grootsheid van de recordpoging en weten we: “No human is limited”.

Zondag racedag; Arjan (Kouwenhoven) en Gert (Admiraal) zijn te geblesseerd om te lopen, maar fit om te fietsen. En zo aardig om de benen uit hun lijf te fietsen om de marathon lopers te bevoorraden. Lastminute krijgen we een update over de toestand van het strand:

We krijgen – nog nooit vertoond – een last minute parcours wijziging. Niet overdreven, zelfs het fietspad in West-Terschelling is onder water verdwenen. Later zou wel blijken dat daarmee de marathon zo’n 300 meter langer was dan officieel noodzakelijk. Dat kon er dan ook nog wel bij, naast windkracht 7, regen- en hagelbuien.

Om 12u00 mogen de halve marathon-lopers van start. Onder de 3300 deelnemers vijf van onze Berenlopers: Jan, Bart, Arend, Jacques en Gerard. Jan pakte de 11de plek in de wedstrijd, Bart een knappe 18e plek in de leeftijdsgroep. En Arend, Jacques, Gerard en ook TTW’er Jan Harte liepen in dezelfde leeftijdsgroep naar een 10e, 61ste, 68se  en 74ste plek.

Uitslagen Halve Marathon

Naam Netto Club/plaats
Jan van den Bossche 01:22:41 TTW
Bart Haas 01:36:53 TTW
Arend Hollebeek 01:42:29 TTW
Jacques van Alphen 01:56:53 TTW
Gerard Miltenburg 01:57:36 TTW
Jan Harte 01:58:20 TTW

Om 12u40 mogen dan ook de marathonlopers op pad. Sjoerd met een missie om eens onder de drie uur te lopen. Voor uw reporter is het de eerste marathon, dan is uitlopen al een mooi doel. Na jarenlang aandringen van de overige Berenlopers, dit is de 10e deelname, en recentelijk geïnspireerd door de TTW training buddies Sarah (Amsterdam), Milly (Amersfoort) en Iris (Rotterdam) en het marathon startnummer dat ik van Klaas mocht ontvangen en met de nodige trainingskilometers in de benen ga ik dan toch maar eens aan de langste zondag duurloop beginnen. Samen met Sjoerd in het wedstrijdvak gestart om hem nog even uit te kunnen zwaaien!

En na bijna 3 uur en drie kwartier ben ik er weer, geoefend op mijn Kipchoge finish ritueel en hoor later het ongelooflijke. In deze barre editie heeft Sjoerd een sub 3 gelopen en is gewoon 4de in de wedstrijd geworden. Ongelooflijk! TTW’er Frits Gijsman kwam ik onderweg nog tegen en hoorde later dat hij in een prachtige 3:12 2de in zijn leeftijdscategorie is geworden. Weesper Emilie werd in 3:15 4de in zijn leeftijdscategorie en dei 3:43 van mij was ook nog goed voor een 19de plek op mijn leeftijd. En voor een extra lange duurloop op zondag was het – ondanks de weersomstandigheden – me niet slecht bevallen. Hoe kan het ook anders met een gezellige coach Gert onderweg.

De 2:59 finish van Sjoerd en de “vliegende” Kipchoge finish van William:

Uitslagen Hele Marathon

Naam Netto Club/plaats
Sjoerd Haas 02:59:03 TTW
Frits Gijsman 03:12:19 TTW
Emile van der Lei 03:15:39 Weesp
William Elegeert 03:43:56 TTW

Na de wedstrijd alle tijd om lekker bij te komen, eten eten en drinken en even voor negen gaan we met sneldienst naar het vasteland en zijn eind van de dag weer heerlijk thuis!

Volgend jaar de 25ste editie, warm aanbevolen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.