Lopen

Berenloop 2019

Het Berenloop weekend bleek rustiger dan ooit tevoren. D.w.z. wat de Weesper afvaardiging betreft. Ter plekke deden inmiddels 5.000 atleten mee aan de verschillende afstanden op het eiland. En in de langste afstand waren de Weesper wel goed vertegenwoordigd: Jan van de Bossche, Sjoerd Haas en Bart Haas durfden de uitdaging van de hele afstand op het eiland aan. Qua loopweer een goede editie, al ging het door duin en strand niet zonder krampjes.

Op weg naar het jaarlijkse verblijf in de Stayokay verloren we – door een blessure – Arend als deelnemer aan het weekend. Nieuwkomer Klaas was – zoals wel eens vaker voorvalt – wat later, al bleek dat dit keer – iets met een slechtwerkende auto – een dag later te zijn. En Jan? Die zat dit keer met de hele familie Van den Bossche – incl. de 6 weken oude aanwinst – het hele weekend op hotel.

Waar anders de zaterdag de zwaarste dag van het weekend is, bleken dit keer – helaas – alle mountainbikes allemaal al verhuurd en dus verplaatsen we ons dit keer op de gewone stadsfiets over het eiland. Blijkbaar is het dan nog wel nodig, dat je laat zien dat je je daarop sneller kunt verplaatsen, dan de andere fietsers op hun doorsnee e-bikes.

Aan de vooravond van de Berenloop was er tijd voor cultuur. Een bezoek aan het kleine, knusse West End theater om A Star Is Born te kijken. En de dag erna zagen we drie sterren finishen op de marathon:

Jan finishte in 2 uur en 59 minuten.

Sjoerd draait hier snel de hoek om voor een 3 uur en 7 minuten finish

Bart completeert het marathon succes in 3 uur en 25 minuten.

Op de dag zelf voegden TTW’ers Allard Haarman en Esther Visser zich nog op het eiland. En natuurlijk – al zijn we haar dit keer niet tegengekomen – was trouwe Berenloop bezoekster Andrea er ook!

Uitslagen marathon:
Jan van den Bossche 2:54:59
Sjoerd Haas in 3:07:07
Bart Haas in 3:25:14

Uitslagen halve marathon:
Klaas Schouten in 1:27:34
Arjan Kouwenhoven in 1:32:42
Allard Haarman in 1:37:51
Esther Visser in 1:49:17
William Elegeert in 1:51:47
Andrea van Zoest in 2:05:04
Uw reporter liep wat aan de voet geblesseerd rond op de halve marathon en dankzij deze aangepaste snelheid kon Gerard een snelle actiefoto maken met de – mooi vernieuwde – Stayokay op de achtergrond:

Het was wederom een mooie editie van de Berenloop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *