Lopen

Berenloop avonturen uit de Stayokay

Iets verderop dan de boot verbleven nog een aantal TTW’ers voor de zoveelste keer een heel weekend in de Stayokay. De samenstelling bestond dit jaar uit Arend, Bart, Gerard, Gert, Jan, Sjoerd en William. En hoe de tijden waren op de 21 km is al uit het verslag van Jet te lezen….

Vrijdagavond uitgebreid gedineerd met wellicht iets teveel Scelling bier, het bracht ons in ieder geval op het idee om op zaterdag naar het Drenkelingshutje te fietsen op Oost-Terschelling. Het bijzondere is wel te ervaren dat de mannen eerst vroeg op willen staan om op tijd te gaan shoppen op de plaatselijke markt. Hardloopschoenen en aanverwante artikelen, maar toch!

Dan toets onze Jan iets in zijn GPS-apparaatje, dat hij snel op de gehuurde mountainbike heeft gemonteerd en voor je weet ben je 52 fietskilometers verder.

Nou ja, eigenlijk 26 km, want via de meest prachtige paden (wandel- en fietsroutes, door bos en langs weilanden) en de nodige meewind sta je voor je het weet voor het benoemde einddoel, het Drenkelingenhuisje.

En dan dringt het door. We mogen ook weer 26 km terug en dit keer wil het windje niet meewerken en worden door sommigen (jazeker, uw reporter) al de nodige krachtreserves aangesproken om op een redelijk tempo ook weer richting West-Terschelling te fietsen.

En zondag? Het moment van de waarheid!┬á En dat is wonderwel goed gegaan voor de hele groep, met uitzondering van uw reporter. Na zo’n dag fietsen en een langslepende “blessure” (net een paar kg meer gewicht dan strikt noodzakelijk) was het dit keer een wat rustigere tijd. De licht geblesseerden, Jan en Arend, presteerden prachtig in de wedstrijd. De klassering van Jan gaf veel vertrouwen om over 4 weken een puike marathon neer te zetten in Valencia. Dat gold zeker ook voor pa en zoon Haas. Bart rende als herboren en Sjoerd kan eindelijk revanche nemen op het uitvallen via de stoeprand vorig jaar. Vijf seconden van elkaar finishten zij ruim onder het anderhalve uur. Fantastische prestatie en ook zij lijken klaar voor Valencia. De prestatie van Gerard was – met nodige medische tegenstand – uitmuntend, de grootste verrassing van het weekend was de podiumplaats van Gert in zijn leeftijdsklasse in een niet nader te publiceren. Het gonsde geruchten dat Gert mogelijk wat Admiraal-paadjes heeft genomen om tot deze prestatie te komen.

Het was hoe dan ook weer bere-gezellig en wat ons betreft, tot 2 november 2019!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *