Lopen

Boscross 1ste onderdeel verenigingscompetitie TTW 20 mei 2012

Op zondag 20 mei om 10.00 uur start de TTW verenigingscompetitie 2012 met het “crossen door de bossen”. Dit is een loopwedstrijdje van ongeveer 4.5 km op een locatie waar vaker op zondagochtend looptrainingen plaatsvinden. We vertrekken zoals gebruikelijk voor deze training om 09.00 uur vanaf de Albert Heijn (Brandweer). Per auto gaan we dan naar bos/heide in de buurt van Hilversum. Heb je geen auto: geen probleem: we poolen altijd op zondag!

Locatie van deze boscross is de Zuiderheide bij Hilversum. Parkeren kan op de (grote en nieuwe) parkeerplaats bij het Sint Janskerkhof bij de Oude Postweg (zie kaartje). Vanaf Weesp is het ongeveer 20 minuten: via de A1 naar Hilversum, afslag 9 Laren / Hilversum Noord, onderaan afslag linksaf richting (N525 Hilversumseweg), na 450 m linksaf slaan de Postweg op en daar parkeren.

Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 500 meter (5 min) wandelen/lopen naar de start/finish locatie. Deze is bij wat vroeger ook wel “de heuvel van Jim” werd genoemd. Ben je ter plekke niet bekend kom dan met anderen mee of kijk vooraf goed op de kaart (klik op de link, ter plekke zal je zien dat je een deel kan afsnijden).

Er zal een warming up en inlopen georganiseerd worden, zoals we op de zondag training gewend zijn, ook om een stukje van het parcours te verkennen. De “wedstrijd” gaat over drie en een halve ronde, zie het parcours op Looptijden.nl  . Een rondje is ongeveer 1.2 km. We beginnen in zuidelijk richting (tegen de klok in). Na ruim een rondje steken we dwars door het bos heen omhoog de heuvel op en lopen daarna nog twee en een halve ronde de andere kant op (met de klok mee). Totale lengte is ongeveer 4.5 km.

Na afloop zal er iets te drinken en een snack zijn. De mensen die meegedaan hebben aan het inlopen zullen ook gezamenlijk uitlopen. Alle leden van de TTW kunnen hieraan meedoen, ook als je niet op de zondag traint!

Uiteraard zijn er ook nog een aantal (6-8) vrijwilligers nodig om deze boscross te begeleiden: 2-3 mensen op het parcours, 1 voor de foto’s, 2-3 voor uitdelen startnummers/tijdregistratie/prijsuitreiking en 1 voor het uitdelen van drinken/eten. Geef je svp op via info@ttweesp.nl als je mee wilt helpen.

Autoroute vanaf A1 afslag 9 Laren / Hilversum-Noord naar parkeerplaats bij St. Janskerkhof

 

Wandelroute vanaf parkeerplaats bij St. Janskerkhof naar start/finish locatie

 

Parcours van 3.5 ronde (via Looptijden.nl)

1 gedachte op “Boscross 1ste onderdeel verenigingscompetitie TTW 20 mei 2012

  1. Kijk dat is goed om te horen! Is de andere data al bekend? Op naar de 4de keer oprij! Als Willem nou maar niet te vaak mee gaat doen dan 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *