Lopen

Duintrail Schoorl

Verslag van Frank de Graaf

Van uw reporter ter plaatse. Het was voor mij alweer de vierde deelname op rij aan de duintrail in Schoorl. Zoals elke keer stond de 35 km op het programma. Na drie keer een vijfde plaats hoopte ik nu eens op het podium te eindigen. Je kunt in Schoorl ook de 10 km of 17 km afstand lopen.

Vanaf de start meteen goed vertrokken. In tegenstelling tot andere jaren kwamen de lange trappen meteen in het eerste deel van de race. Dit maakte dat je van die verzuring nog vrij goed kon herstellen. Na 40 min op kop lopen kwam de loper met startnummer één langszij. Ik rekende erop dat hij als ervaren trail-loper een beter tweede deel zou hebben. Dus laten gaan leek voor mij op dat moment de beste optie. Ik kon hem toch op een afstand van ongeveer 50 meter blijven volgen. Een tweede plaats zou prima zijn en iemand voor je om de route te volgen is ook wel prettig op een off-road parcours. We hadden nog een lange tocht voor de boeg.
Na een stuk verkeerd lopen rond km 20 kwam nummer drie in de race er ook bij. Vijf km verder, bij een steile trap, ben ik vertrokken en heb verder alleen gelopen. Een paar stukken strand, een aantal mulle duintoppen en toen eindelijk de finish met een minuut of vijf voorsprong op nummer twee.
Zo betaalde de extra duurtrainingen (boven de twee uur) dit jaar en trappentraining zich uit in een sterk tweede deel. De enige andere deelnemer uit Weesp, Renée de Graaf behaalde een mooie vierde plaats in de 10 km race bij de dames.

Al met al een goed einde van een mooi seizoen voor mij, met een pr op zowel de OD triatlon als de losse 10 km. Nu op naar volgend seizoen met hopelijk veel wedstrijden en natuurlijk leuke TTW trainingen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.