Lopen

Onze Jan in de Trail des Fantomes hivernal

Van onze sportende verslaggever: Jan Van Den Bossche

In de loop van vorige week zat er een mailtje in mijn inbox van sportevents.be met de melding dat last minute daginschrijvingen nog mogelijk zijn tijdens de Trail des Fantomes hivernal. Komt dat even goed uit; ik had net een weekendje België gepland en wou een stevige duurloop doen. Met de aangekondigde 21km, +800hm en sneeuwgarantie moest dit wel lukken. Zo gezegd, zo gedaan en daar stond ik dan om 11u in La-Roche-en-Ardenne samen met nog een dikke 300 anderen aan de start van mijn traagste, maar tegelijk ook vetste (letterlijk en figuurlijk) halve marathon in jaren zou worden.

De start op de weg richting La Roche was snel, maar dat was maar voor korte duur. Eens het dorp uit klom het hellingspercentage boven de 10% en veranderde de regen in natte sneeuw en nadien mooie vlokken. Het eerste echt leuk stuk kregen we boven Maboge voorgeschoteld. ‘Next 600 meters: Scott enduro section’ stond er op het bord wat er op neer kwam dat we de (fiets)downhill piste met drops, kombochten en rock gardens af moesten. De snelste won een paar trail schoenen van Scott. Met 2:23 deed ik het niet zo slecht dat ik, maar blijkbaar was er één of andere kamikazee piloot die dit nog 30 seconden sneller klaarspeelde! Te gek.

 

Vanaf hier begon het feest echt en wisselden de steile klims zich af met (heel) technische single tracks. Op die manier vliegt de tijd echt voorbij en het belangrijkste is dan om te blijven eten want onder deze omstandigheden verbrand je echt héél veel! Perfect getimed stond daar Thomas met twee Wcup gels. Erg lekker en vooral de perfecte boost voor het tweede deel van de wedstrijd. We wisten dat de laatste twee kilometers bergaf waren, maar wat er niet werd bij verteld was dat we daarvoor eerst nog veel meer kilometers moesten klimmen. Stevige finale dus en vooral die laatste afdaling stelde de bovenbenen zwaar op de proef.

 

Uiteindelijk finishte ik deze prachtige halve marathon in 1u53:08. Niet meteen een scherpe tijd, maar op dit parcours wel goed voor een 6e plaats. Training geslaagd, conditie zit al/nog goed. Meer van datte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *