Lopen

Lekker lange Twiskemolen loop

In voorbereiding op wat komen gaat, een strakke halve marathon Berenloop en een supersnelle marathon in Valencia was Jan van de Bossche met twee Haas-en naar de Twiskemolenloop.

Deze wedstrijd bleek gefixt, want nadat Jan lang op kop had gelopen, werd hij mooi de verkeerde kant opgestuurd en heeft hij 23,5 km gelopen. Met een gemiddelde van net iets onder de 4 min, zou hij normaal dan ook in een hoge 1:23 zijn gefinisht. Met het extra stukje nog steeds op het podium in 1:32:47, nog geen 3 minuten achter de “winnaar’.

Of zoals Jan opmerkte: “Avontuurlijk dus šŸ™‚ Mijn teller stopte op 23,5km (achter de fietser op kop) en als derde over de meet. Die eerste twee kenden de weg wel en liepen wel mooi 21,1. Ik heb wel de bloemen mee naar huis gekregen en heb niet moeten bijbetalen voor de extra kilometers.”.

Bart wilde niet achterblijven – in kilometers dan – en heeft er zelfs 25,4 km over gedaan. Die fietser was hem niet op komen halen. Al had hij in de omgerekende tijd over de halve marathon in 1:31:50 keurig de 1ste plek M45 kunnen opeisen. Totaal was Bart nu wel 1:54 onderweg geweest.

En Sjoerd? Die was zondag nog niet jarig geweest, fris en jong. Die had het goede parcours dus wel in de gaten en liep een lekkere regelmatige 1:41:46 trainingswedstrijd. Over 1 ding waren de heren het dan ook wel eens:Ā een mooie dag om tempo en mentale weerbaarheid te testen. Ze keerden dan ook allen met een goed gevoel huiswaarts!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *