Lopen

Marathon Amersfoort – by Milly

Geïnspireerd daar loopmaatje Sarah, die zich inschreef voor de Amsterdam Marathon, stond ik zondag aan de start van de marathon in Amersfoort. Daar gingen de nodige twijfels aan vooraf (van ‘dit kost me veel te veel tijd’ tot ‘zo’n marathon kan niet goed voor je zijn’), maar Bart en Sjoerd hebben me vakkundig overgehaald om mijn inschrijving in Amersfoort voor de 21 om te laten zetten naar de 42. En zodoende heb ik me in 8 weken voorbereid op mijn eerste marathon, meeliftend op het trainingsschema van Sarah, en met veel support van vooral trainingsbuddies Sarah en William!

Mijn raceplan was eenvoudig, namelijk 42 km lang 5 min/km lopen. Nu bestaat de marathon Amersfoort uit twee rondes van 21, waarbij de 21 en 42 tegelijk starten, en waarbij maar een klein groepje de 42 loopt (in dit geval 220 man). Hierdoor moest ik de eerste 21 km continu tegen mezelf zeggen niet te snel te lopen en me niet mee te laten voeren met het relatief snelle deelnemersveld.

Nadat de 21 was gefinished en ik aan mijn tweede rondje begon, liep ik de volgende 10 km eindelijk netjes de 5 min/km die ik wilde lopen, waarschijnlijk omdat ik vanaf dat moment volledig alleen liep. Toen kwam niet de man met de hamer, maar de door Sarah aangekondigde ‘man who puts the breaks on’. De benen wilden niet meer wat ik wilde, waardoor ik op snelheid moest inleveren. Het gelletje met coffeine die ik voor de laatste kilometers had bewaard had geen enkel effect, en ook de collega die vanaf 36 km in totaal 3 km heeft meegefietst kreeg me niet meer sneller vooruit.

Ik kwam met 3:34:58 over de finish, en daar ben ik achteraf best tevreden mee. Maar wat doen die benen nu pijn! @Bart en Sjoerd, ik blijf erbij, zo’n marathon kan echt niet goed voor je zijn….

(verslag van Milly Attema)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.