Lopen

Maraton Valencia

Verslag van onze reporter ter plekke: Arjan Kouwenhoven

Afgelopen weekend was de Maráton Valencia. En vanuit Weesp en Muiden is een hecht groepje van 7 TTW leden vertrokken om mee te doen. De meeste van deze mannen hebben 10 jaar geleden hun eerste buitenlandse avontuur samen beleefd bij de marathon van Berlijn. En sindsdien wordt ook regelmatig samen het Berenloop weekend gehouden.

Donderdagavond vertrokken Bart en Sjoerd Haas, Arjan Kouwenhoven, Jan Van den Bossche samen met Wim Gentenaar, Arend Hollebeek en Marco Pluijm. Wim had vooraf al gekozen, vanwege een onwillige knie om een 10 km te lopen en daarna de marathonlopers te ondersteunen. Uiteindelijk werd hij geassisteerd door Arend en Marco, die zich wegens blessures vooraf hadden teruggetrokken, maar het Valencia avontuur niet wilden missen!

Een mooi avontuur werd het zeker voor de vier heren die zondagochtend vroeg (vanaf 8u30) aan de marathon start stonden voor een prachtige race door de mooie stad Valencia. En natuurlijk Wim als vijfde op de 10 km. Zo was het voor Bart de eerste serieuze lange wedstrijd na zijn hartinfarct van een paar maanden geleden, voor zijn zoon Sjoerd, überhaupt de eerste marathon en meteen een hele mooie. Jan had na de 2:46 van vorig jaar de lat heel hoog gelegd, maar toen dat niet wilde lukken – ook hij was in de voorbereiding eigenlijk geblesseerd – had hij er toch nog een stevige oefen marathon van onder de drie(!) uur uitgeperst en Arjan heeft zonder tijdwaarneming en apparatuur een heerlijke ontspannen PR gelopen.

Jan van den Bossche: 2:57:50
Arjan Kouwenhoven: 3:14:18
Bart Haas: 3:14:36
Sjoerd Haas: 3:23:06

En de 10 van Wim: 49.29

Niet alleen Wim, Arend en Marco zorgende voor een geweldige ambiance in de stad. Langs de gehele route staan mensen, drumbands, muziek en is er continue aandacht voor de lopers.

Tezamen met de prachtige gevels, bruggen en indrukwekkende locatie rond start en finish, was dit een geweldig decor onder ideale weersomstandigheden.

(Tsja, Marco en Arend lieten zich niet op een foto vangen)

We hebben natuurlijk nog twee daagjes extra rondgedwaald door de stad, soms samen met “gids” Marleen, dochter van Arjan, die er momenteel woont. Al met al een prachtige sportervaring, een geweldig mooi weekend onder de heerlijke Spaanse zon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *