Lopen

Onze Jan snelste Hollander in Houffalize

Het moet niet gekker worden, het staat er toch echt in de vlaggetjes uitslag 🙂 Onze Vlaams gebekte Jan trailde mee onder de Nederlandse vlag en dat dan als snelste. Hieronder het verslag van Jan hoe dat allemaal tot stand kwam op 25/26 januari 2020 in de Xtrails Houffalize: 3 trail runs in één weekend, die worden opgeteld in een algemeen klassement.

De fun startte op zaterdag op 11u met de Kamikaze trail. Slechts 4 km maar wel extreem technisch en constant heel steil op en wanneer af. Goed voor 19 minuten diep in het rood gaan en voor sommige al een enkeltje richting EHBO. Ik finishte 13e zonder schrammen en met een overzienbare hoeveelheid melkzuur in m’n onderste ledematen.

‘s Middags lekker samen lunchen met het gezin, zwemmen en relaxen om om 16:30 weer klaar te staan voor de tweede wedstrijd van de dag. Met hoofdlamp, want met 20 km op het programma was de kans 100% om in het donker te finishen. De river crossing na 8k mocht gelukkig nog bij daglicht, want dat riviertje was toch best wel diep en heftig! Na 13 kilometer ging de lamp aan en net dan mochten we aan het meest technische stuk beginnen op het XC wereldbeker parcours. Heel leuk! Op de laatste top voor de finish was de mist zo dicht dat je met lamp even veel zag als zonder: niks, nada, noppes… Deze prachtige avond trail finishte ik als 11e en sloop zo de top 10 binnen in het algemeen klassement.

Snel douchen om weer warm te worden, pasta eten en zo snel mogelijk proberen te herstellen voor het laatste avontuur van het weekend: Houffatrail 25 km op zondag. Echt fris voelden de benen niet meer maar al bij al voelde ik me best goed. Heel de dag stevig tempo lopen loonde en uiteindelijk finishte ik dit mooie familieweekend als 6e algemeen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *