Lopen

Opening hardlooproute Weespersluis

Hardlopers opgelet! Op initiatief van stichting de Stichting Vechtloop, heeft Weesp sinds kort een gemarkeerde hardlooproute van 10 kilometer. Deze route wordt op zondag 12 mei geopend met een ochtendloop waar alle hardlopers uit Weesp en omgeving welkom zijn.

De loop start om 9:30 met een warming-up bij Fort Ossenmarkt. Daarna lopen alle sporters onder begeleiding van ervaren looptrainers de route. Die begint en eindigt bij Fort Ossenmarkt en door het historisch centrum en om de Weespersluis loopt.

Alle hardlopers uit Weesp zijn welkom. Iedereen kan in zijn eigen tempo lopen en onderweg een praatje maken met andere lopers of informeren naar tips voor een goede looptechniek of voorbereiding voor de Vechtloop of Geinloop (19 mei) bij de trainers. De route eindigt bij restaurant De Schalkse waar de koffie en thee klaarstaan.

De gemeente heeft het idee van de Stichting Vechtloop uitgevoerd en hoopt op deze manier sporten en bewegen in de buitenlucht te stimuleren. Hardlopers die de route regelmatig lopen, kunnen bovendien de groei van de Weespersluis goed volgen.

De gemarkeerde route is een veilige route die over stoepen en fietspaden loopt en is volledig autoluw is. De hardlooproute is gemarkeerd met witte strepen (om de 200 meter) en afstandsaanduiding (om de 500 meter).

Naast de opening van de hardlooproute Weespersluis staan deze zomer weer mooie hardloopevenementen gepland, zoals de Vechtloop op zondag 30 juni en de 30ste editie van de Weesper Triatlon op zondag 8 september 2019.

Kortom, kom op 12 mei om 9:30 naar de Fort Ossenmarkt om de hardlooproute met alle Weesper hardlopers te verkennen en het Weesper hardloopseizoen officieel te openen.

Aanmelden kan via de Facebookpagina van de TTW of Stichting Vechtloop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *