Rotterdam blijft altijd leuk!

Marathon verslag van Arend

De 40e editie Rotterdam marathon was zondag en ik wilde daar nog wel een keertje een rondje lopen. Vorig jaar was toch weer goed bevallen dus waarom niet. Voor mij werd het de 25e marathon. Dat was ook wel een leuke motivatie. Idem als in 2022 afgesproken met marathon maat Jelle en gelegenheidscoach Marco en vriendin Annemarie (Jelle) om er heen te rijden. Dit keer iets eerder omdat het vorig jaar wel erg krap gepland was. Helaas het mocht niet baten. We waren er weliswaar een half uur eerder, maar de chaos en drukte was er nog gekker als in 2022. Start van wave2 net niet gehaald. Toen we na het startschot het vak ik schoven kwamen toevallig net TTW’ers Frits en Jeffrey langs. Ook onderweg naar een mooie tijd. Jelle ging er weer als een speer vandoor.

Het was een frisse ochtend maar wel droog. Prima loopweer. Na een paar km kwam ik er wel lekker in. Het voornemen om gedoseerd te lopen had ik goed in mijn systeem gezet. Vorig jaar 1/4 marathon met zere benen gelopen. Dat was niet echt fijne ervaring.

Mooie vlakke race gelopen. Met aan het einde zelfs nog de mogelijkheid om iets te kunnen versnellen. Dat was wel een prima ervaring. Evengoed afgepeigerd over de finish want zo hoort het ook. Prima tijd 3:36 uur en een goed gevoel. En ook de gebruikte souplesse methode trainingen hebben voor mij goed uitgepakt.

Na de finish gauw op zoek naar de kleding. Was nog steeds behoorlijk fris. Maar daardoor ook veel minder vocht verloren. Dat is dan wel weer het voordeel.

Jelle moest nog even wachten op de prijsuitreiking. Het was zijn 10e editie op rij. En hij kreeg een master speld. En die moet wel in de prijzenkast natuurlijk. Sorry Jelle ik heb het verklapt:)

Prima loopdagje en een mooie ervaring. Wie weet tot ziens Rotterdam.

Arend

Plaats een reactie