Lopen

Spiegelplasloop 2022 – een inside verslag

Eindelijk was het weer zover, na vele maanden ontberen dat we niet gezamenlijk als club aan een wedstrijd konden deelnemen, stonden afgelopen zondag een flink aantal TTW-ers aan de start van de Spiegelplasloop.

Opvallend was dat het veld toch kleiner was dan verwacht, met slechts54 kids, 36 5 km lopers en 141 10 km lopers, was het een echte dorps-loop, maar wel een snelle, slechts 2 lopers liepen boven het uur.

Om 13.00 uur werd het startschot gelost van de 10 km, en ik moet zeggen, het getrappel van 282 voeten op de straatstenen van Nederhorst klonk mij als muziek in de oren. Al enige jaren probeer ik mijn PR op een 10 km toch echt eens onder die 50 minuten te krijgen, maar met 52.32 moest daar toch echt wel wat tempo-werk voor gedaan worden.

Buffeltrainingen op de dinsdagavonden, gecombineerd met steeds langere duurloopjes, zouden toch eens z’n vruchten moeten afwerpen. In combinatie met de juiste seizoens-omstandigheden (Beetje fris, maar zeker niet te warm) behoort de run in Nederhorst tot mijn favorieten.

Zo ging ik bewust in een hoog tempo van start (4.30) om na een kilometer rustig af te zwakken en relaxed de secondjes per km te laten oplopen om zodoende net onder de 5.00 per km gemiddeld te lopen. Al rekenend (je moet toch wat onderweg) voelde ik de virtuele 50 minutenlijn in mijn nabijheid. Ingehaald worden door trainingsmaatjes deerde me niet, ik liep immers nog 4.57, welke langzaam opliep naar 5.07.

Bij km 9.4 wees mijn klokkie 47 nogwat aan, daar moest nog even wat flink geperst worden om sub-50 te lopen! Met het bekende snot voor de ogen de laatste krachten uit mijn tenen geperst. Stonden er aanmoedigende clubgenoten? Geen idee, niet waargenomen… Stond er een grote tijdklok bij de finish? Geen idee, ik liep in een waas en zag alleen klinkers, en die rood-blauwe tijds-waarnemeningsdrempel.

Daar was de finishlijn: 10 km voltooid (Hoewel volgens Strava bij de meeste 9,9 nog wat km)! Klokkie gestopt, en daar zag ik 49.59 staan ! PR in ieder geval flink verbeterd ! Was ik blij? Nou ja, ondanks mijn achternaam, is dat eigen waarneming.

De officiele vastgestelde tijd?

50.03….

Teleurgesteld? Ja, ondanks dikke PR een beetje, maar ach. Het glas moet half vol blijven, dus we hebben weer iets om voor te trainen, en dankbaar de trainingen van onze TTW-trainers te blijven volgen!

Rob Klok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.