Lopen

Virtuele beren in actie

Normaal gesproken is dit de tijd van de Berenloop op Terschelling. Uiteraard is dat nu onmogelijk en is er in plaats daarvan de Virtuele Berenloop. Afgelopen weekend kwamen Bart Haas en Sjoerd Haas in actie op deze Virtuele Berenloop. En dan ook maar meteen de marathon.

Niet op Terschelling, maar gewoon in Weesp en omstreken. Zaterdag 7 november ergens rond half 9 ’s ochtends gingen Bart en Sjoerd op weg om in twee rondjes om het Naardermeer te lopen. Via ’s Gravelandseweg richting het Naardermeer en op de terugweg via Ton Storkpad en Lange Muiderweg terug.

Zo kwam Sjoerd aan in een mooie 3u08

En 20 minuten later kwam Bart aan n een mooie 3u29


Onderweg aangespoord door een Beer in de dop.


En dat alles voor een voldaan gevoel van een geslaagde marathon!

En voelde het toch – dankzij de actie van Haas en Haas – als een echt Berenloop weekend.

Op zondag – geïnspireerd door dit alles – gingen de andere Beren een keurig halve marathon duurloopje doen, zo langs Muiderberg, Muiden en dan ook die Lange Mjuiderweg terug.

Alleen de pa van die kleine Beer in de dop hierboven, had toch nog andere plannen voor de zondag. Want onze Jan Van Den Bossche kreeg het op zijn heupen op de Utrechtse heuvelrug.

“Gestart met een UH14 (Utrechtse heuvelrug fourteen; 14 +50m ‘toppen’) gpx op m’n horloge met een eerste loop van 30km, gevolgd door een tweede van 20km. Afhankelijk van hoe het liep zou ik wel zien hoeveel ik zou lopen. 30 vond ik wat weinig op deze prachtige dag maar voor de volle 50 had ik geen fut. Geïnspireerd door de prestatie van de beren/hazen van gisteren maakte ik er een marathon van met 12 toppen (denk ik want die toppen zijn hier iets minder duidelijk dan in de Alpen 😛). Op deze manier toch een alternatieve Berenloop marathon gelopen.”

En dat in 3u35. Misschien niet de snelste tijd, maar dat kon eventueel ook wat te maken hebben met die 12 toppen onderweg 🙂

Het ontbrak alleen nog aan een bezoek aan De Walvis 🐳 voor een echt Berenloop weekend. Het gevoel was er in ieder geval! Hopelijk volgend jaar weer echt!

Zie hier ook alle uitslagen van de Virtuele Berenloop 2020.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *