Raceday Winter duathlon Hofstade

Verslag van Jan van den Bossche, wedstrijdlocatie Domein Hofstade in gemeente Zemst (BE):

Na de wat langere en relatief rustige wedstrijden de afgelopen maand (Egmond halve, Trail des Fantomes 27k en Schoorl 30k) mochten we zondag 17 februari eens diep in het rood gaan tijdens de SP&O run-bike-run. De opwarming zag er iets anders uit dan anders: de 500 meter kids run om Twan te vergezellen tijdens zijn allereerste hardloopwedstrijd! Een unieke ervaring waar vader en vooral ook zoon echt van genoten.

Om 14u klonk het echte startschot en stoof iedereen als debielen het losse zand van het strand op. Ik werd langs alle kanten voorbijgevlogen en leek wel achteruit te lopen. Dit bleek niet het geval te zijn met een tussentijd na 1km van 3min27. Ik finishte het eerste looprondje van 3km als 20ste en kwam samen met Sander Lesage rond de 15e plaats de wisselzone weer uit.


Samen zetten we een inhaalrace in en al snel schoven we op naar de 5e/6e plaats. In de tweede fietsronde kregen we het gezelschap van Simon Van Roy, een wielrenner die een eerdere versie van deze duathlon al eens wist te winnen en op rechte stukken een zodanig snel reed dat het wiel houden al een hele opgave was. Uiteindelijk lukt dat met de nodige moeite en liters melkzuur wel en reden we na drie fietsronde met z’n drieën de wisselzone is.
Sander wisselde op één of andere manier 10 seconden sneller en wist die afstand ook te behouden tot aan de finish om 5e te finishen. Net achter hem vocht ik met Simon een stevig duel uit dat uiteindelijk net in zijn voordeel uitdraaide.

Toffe lentedag, blij met mijn 7e plaats en verbazend om te zien hoe klein het verschil tussen Sander en mezelf weer is, ondanks dat we heel anders en zelden samen trainen. Op naar de Grand Raid in La Roche, de marathon van Rotterdam en nog veel andere mooie avonturen dit jaar!

Plaats een reactie