Stuivertje wisselen bij de Run-Bike-Run

Op zondag 13 april was weer de eerste Run-Bike-Run georganiseerd door de TTW. Bij Driemond was de start opgebouwd en rustig aan kwamen de deelnemers hun startbewijs ophalen. Ondanks het zonnige weer stond er toch wel een redelijk fris windje. Een lastige keuze dus voor de deelnemers wat ze wel en niet aan moesten doen.

Na de korte uitleg van Maarten van de Bosch gingen ze van start voor de eerste 5km hardlopen. Al snel liep Dennis weg van de rest gevolgd door Gijs. Na de eerste 2, mind 5km was de voorsprong van Dennis 30 seconden. Op de 3de en 4de plek liepen Chris en Auke met daarachter een groepje van 4 en als laatste liep Onno.

Dennis had 1,45 voorsprong toen hij op de fiets stapte, maar al bij de eerste ronde had Gijs hem ingehaald. Kort daarachter zat Chris in het wiel van Auke welke direct na het keren van de eerste ronde gas gaf en Chris uit het wiel fietsten. Het groepje van 4 waar Arjan, Arjan, Gunter en Johan inzaten begon tegelijk met fietsen maar na de eerste ronde moest Arjan Wiskerke lossen. Onno ging onderuit bij het keren na de eerste ronde maar gelukkig viel het mee en kon zijn weg vervolgen.

Toen de laatste 2,5km ging beginnen lag Auke op kop met in zijn kielzog Chris, Gijs en met een kleine 2min daar weer achter Dennis. Die laatste had geen fietsschoenen en kon dus razend snel wisselen waarmee hij veel tijd goed maakten op zijn concurrenten. Met een indrukwekkende inhaal race wist Dennis tot vlak voor de finish iedereen in te halen! Auke behield zijn 2de plek en Gijs had geen kracht meer om Chris nog in te halen dus die viel buiten het podium.

Het groepje Arjan Westrate, Gunter en Johan gingen tegelijk lopen maar Arjan had blijkbaar de betere benen want die liep weg en op de finish had hij 30 seconden voorsprong. Gunter pakte ook weer 30 seconden op Johan.

Al met al een mooie spannende Run-Bike-Run met helaas geen vrouwelijke deelnemers waardoor de vrouwelijk supporters met de bloemen huiswaarts gingen. De eerst volgende wedstrijd waar de TTW aanwezig is zal de Spiegelplasloop zijn op 20 maart.

 

 

uitslag-run-bike-run-13-maart-2016
V.l.n.r. Dennis, Auke, Chris

[table “” not found /]

3 gedachten over “Stuivertje wisselen bij de Run-Bike-Run”

 1. Bedankt voor je mooie verslag Bjorn. Zo kunnen de achterblijvers ook nog wat van de strijd vooraan meebeleven.

  Ik moet toch een correctie aanbrengen. Het frisse windje werd door ons als deelnemers anders ervaren. Fris, het was gewoon koud. De kou maakte dat de zijwind op de heenweg aanvoelde als tegenwind. Daar kwamen we achter na het eerste keerpunt toen we de wind echt tegen kregen. Nee Bjorn de redelijkheid bij dit windje was ver te zoeken. Het windje was koud en verraderlijk zeg maar gerust een gemene wind.

  Beantwoorden
  • Bedankt Arjan voor je extra toelichting op de wind en de temperatuur daarvan. Gelukkig bestaat er ook een ‘gevoelstemperatuur’ welke dan voor elke deelnemer weer anders kan worden ervaren 🙂 En voor jou in dit geval dus als KOUD!

   Beantwoorden
 2. Bedankt Bjorn en ook het competitie team (het 3e?) dat de organisatie verzorgde. Top dat jullie die ijzige wind konden trotseren. Eigenlijk waren de omstandigheden bar en boos, vandaar ook de beperkte hoeveelheid finishers.
  Even serieus, het was weer een top evenement, een heerlijke zonnige en frisse sport ochtend. de registraties laten zien wat de uitslapers en overige afwezigen gemist hebben.

  Beantwoorden

Plaats een reactie