Fietstraining

In de zomerperiode van april tot en met september worden er op woensdagavond fietstrainingen verzorgt door de TTW. Onder leiding van een professionele trainer worden er intervaltrainingen op de racefiets afgewerkt, met onder andere aandacht voor kracht, snelheid en behendigheid. Tijdens de training is een helm verplicht. De trainingen beginnen om 19.00 uur en er wordt verzameld bij de parkeerplaats bij Chinees restaurant Tong Ah op de hoek van de Gooilandseweg en C.J. van Houtenlaan.

Naast de officiële training wordt er ook op zondagochtend vanaf 09.00 uur een rondje gereden zonder trainer van de TTW. De afstand ligt meestal tussen de 50 en 70 km en er wordt een redelijk tempo getrapt. Aan het begin van het seizoen iets boven de 30 km/uur gemiddeld en aan het einde van de trainingsperiode ligt dat meer tegen de 35 km/uur aan. Afhankelijk van het aantal fietsers worden er soms 2 groepen van verschillend niveau gevormd. Sommige triatleten trainen voor de lange afstand en rijden afstanden van 100 tot 150 km, maar dit is niet voor een ieder weggelegd.

In de winterperiode (start midden september) wordt er gereden op de ATB op zondagochtend. Het verzamelpunt voor deze trainingen is Oversingel alwaar er om 09.00 uur wordt vertrokken met de auto naar de Hocras in Bussum. Vanaf hier kan men direct het bos in en naar de heidegebieden zoals het Spanderswoud. Ook  Huizen, Hilversum, Baarn en Soest zijn op de ATB gemakkelijk te bereiken. De tochtjes duren circa 2 uur en je komt op plaatsen waarvan je het bestaan niet wist, terwijl het eigenlijk zeer dichtbij is.

Een paar maal per jaar wordt er ook meegedaan aan landelijk georganiseerde toertochten zoals in Veenendaal en Driebergen. Het ATB seizoen wordt meestal geopend met een toertocht in het Limburgse Margraten tijdens de 2-daagse Mergelland. Gekozen kan worden uit afstanden van 30, 50 of 70 km en het parkoers gaat door het schitterende Limburgse landschap.

Heb je interesse en wil je meer weten over de TTW fietsmomenten, stuur een e-mail naar info@TTWeesp.nl