Algemeen

Individuele triathlon prestaties Almere (& USA)

Na een prachtig seizoen werd het niet de long distance triathlon van TTW’er Steff Overmars. Vloog hij vorige week nog door het WK Weesp, afgelopen weekend werd hij – na een prachtige zwemstart in 51 minuten – alleen nog achtervolgd en – uiteindelijk ingehaald – door materiaal pech en “iets” met een penalty box. Desondanks kon hij het fietsen nog tot een redelijk eind brengen. Opspelende pijn in de knie, gecombineerd met een ingedeukte moraal, zorgde uiteindelijk toch voor een seizoeneind in mineur. Al is Steff natuurlijk weer bovenmatg geprikkeld voor komend seizoen: “en ben volgend seizoen terug sterker dan ooit!!!”

Mooie verhalen waren er van TTW’er Bas Ritzen. die – ondanks twee lekke bandjes – de hele volbracht. Bas was – met name tijdens het lopen – zichzelf best vaak tegengekomen, en wist op karakter de hele te voltooien en had zelfs nog de kracht om met min-Ritzen in zijn nek te finishen. Ook Weesper Sander Geertz keek blij terug op de”hele” van Almere, Al was het misschien niet het beste idee ooit, om vijf weken na een Ironman, mee te doen. Na 25 jaar als toeschouwer moest het er toch een keer van komen en heeft Sander het succesvol volbradht! Voor TTW’ster Michelle Boshoven duurde het hele avontuur nog iets langer en zij deed ook voor het eerst mee aan een hele triathlon. Het was een beste beproeving, maar dankzij de goede support is ook Michelle een trotse Long Distance Triathlon finisher!

De meest Weespers / TTW’ers waren te vinden op de halve triathlon van Almere. Eentje die – als thuiswedstrijd p gewonnen werd door oud-TTW’er Milan Brons in 4:08. De snelste Weesper bleek Bart Elderenbosch in 4:39:18. En Bart mag volgend jaar gratis meedoen aan alle Amsterdams triathlons, omdat hij het beste de eindtijd had geraden van Europees Kampioene Yvonne van Vlerken. Dus Bart zal volgend jaar nog sneller worden!

Snelste TTW’er was Marc Schouten, die in 4:46:26, toch na een al zeer geslaagde WK Weesp, ook zijn tweede jeugd lijkt te hebben gevonden! Mooie TTW prestaties waren er verder van Steve Langham (5:11:37), Margalith Goud (5:20:13), Dirk van Hoek (5:29:02), Linda Nagel (5:35:45) ,Robbert Sterk (5:41:51), Ingrid Ernst (5:41:46), Mike Mulder (5:50:32 en tijd om zijn Wendy te zoenen), Maryvonne van den Berg (5:55:56), Marianne Klijnstra (6:32:57) en Weesper Patrick van Rumt (7:04:09). Allen van harte met de persoonlijke overwinning.

En JP? Die wint de relay! Met honderd deelnemende teams aan de Business Relay volbracht het trio van EFPC uit Bilthoven in1.29.45 nodig als eerste de 380 meter zwemmen, 7 kilometer fietsen en 2 kilometer hardlopen en bleven net Flevo Fysio 1, tweede in 1.30.02 en Flevo Cardio 2, derde in 1.30.47, voor. En dat leverde het mooiste fotomoment op van onze TTW’er  Jean-Paul Jansen.

Iets verderop dan Almere, deed TTW’er Barry Dooper mee aan een, in Luxemburg verdiende droom, WK wedstrijd. En dat bracht hem – samen met grote supporter Martine – in Tennessee voor de Ironman Chattanooga, die hij 4:56:45 volbracht. Zijn verslag van deze mooie belevenis:

Dit was een zwaar dagje op kantoor! Zwemmen was super, net als fietsen, misschien iets te hard, maar wat een mooie rit! Het lopen ging tot 3(!)km goed, Hahahaha, daarna overleven, jammer want lag nog top20 volgens Martine, maar ach, ik heb genoten, wat een ervaring!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *