Algemeen

Jan in een triathlon

Vorig jaar kondigden sport-events de La Roche Trinatura 111 aan; de eerste off-road 111 triathlon ter wereld. Zwemmen mag dan geen hobby van Jan zijn maar de MTB en een trail run natuurlijk wel. Aldus het verslag van Jan:

Zaterdag was het eindelijk zo ver en mochten we ons helemaal laten gaan op de 1km zwemmen + 100km MTB + 10km trail run in het hartje van de Belgische Ardennen!
Zwemmen deed ik op overlevingsmodus en zo kwam ik als 49e uit het ijskoude water en begon ik na 22 minuten aan een héél lange inhaalrace.

De MTB route was afwisselend snel en goed rollend met af en toe een kort technisch intermezzo. Vooral op die stukken kon ik steeds mensen inhalen en al relatief snel zat ik rond de 15e plaats (wist ik zelf toen niet). Na 80km kreeg ik van Sander Lesage (die deed mee aan de duathlon maar moest door een mega gaat in z’n band opgeven op het moment dat hij 2e reed; zonde!) door dat ik 10e lag. Dat gaf wel moed op een zwaar moment. Blijven pushen en tegelijkertijd doseren was de boodschap. Na 5u11 reed ik als 10e de wisselzone in en op datzelfde moment zag ik nummer 9 eruit lopen.

Zou het toch nog lukken om verder de top 10 in te duiken? Yes we did! Een snelle (3min47) kilometer downhill in het bos zorgde erover dat ik opschoof naar de negende plaats. Vanaf dan was ik vooral bezig met het behouden van die positie maar na 6k zag ik in de verte opeens nog iemand voor me. Nog maar een tandje bij steken dus. Na 8k was ik er eindelijk bij. 8e dus! Maar wat zag ik daar in de verte? Nog een loper (eigenlijk twee maar dat bleek z’n haas te zijn). Nog even diep gegraven, nog een tandje bij gestoken om zo bij het binnenlopen van het dorp erop en erover te gaan en als 7e te finishen na 6u22. 

What a race, what a day! De dag afsluiten deden we in stijl met bubbels, wijn, bier, bbq, kampvuur en rum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *