Algemeen

Mooie TTW prestaties in NK triathlon Nieuwkoop

De spanning was enorm aan de top bij de NK heren. Een tijdstraf bracht het verschil. Evert Scheltinga eindigde als eerste en enige onder de 4 uur in 03:57:48 en op 2 minuut 40 seconden achterstand eiste Milan Brons de 2de plek voor zich op. Dat was dan wel zijn tijd inclusief 5 minuten doorbrengen in de penaltybox. Dat bleef Steff bespaard, na een fantastische zwemprestatie, goed fietsen, gaf hij zichzelf een paar minuten rust om de steken in de zij op te vangen tijdens het lopen. Op 2,5 minuut achter Milan werd dat beloond met een podiumplaats! En dat was nou net precies de doelstelling. Gefeliciteerd!

NK Heren halve triathlon
1 Evert Scheltinga
2 Milan Brons
3 Stefan Overmars

 
Bij de heren ook een mooie prestatie voor Daniel Nagel. Overall 16e in 4:17:58 en dankzij zijn net nieuw behaalde leeftijdscategorie was dat ook voor Daniel goed voor een podiumplaats! Van harte!
Pim Lebouille in 4:33:56 en Cees Schep in 5:00:55 zetten ook een mooie prestatie neer in Nieuwkoop. Een ook Wouter Berendsen, die 6 juni de fietsclinic kwam verzorgen, zat in 4:43:13 lekker in de wedstrijd.
NK Dames halve triathlon
1 Marleen Honkoop
2 Els Visser
3 Jorieke Casteleijn

Bij de dames wist Jorieke in 4:33:06 te verrassen. Ze werd in het veld vergezeld door de TTW dames Paula van der Pouw, Julia de Leeuw en Margalith Goud. Laatste zette ook een mooie halve triathlon neer in 5:16:40 en pakte ook in haar leeftijdscategorie een podiumplek !! Gefeliciteerd. Paula en Julia lieten het lopen voor wat het is, daar weet uw reporter niet het fijne van.
Deborah Schouten zocht het dit weekend verderop in de IRONMAN 70.3 Kraichgau en pakte daar in 4:52:08 op 40 seconden achterstand van de Duitse winnares in haar leeftijdsgroep de tweede plaats! Van harte. O ja, en ze was sowieso derde overall en snelste NL’se.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *