Algemeen

Nisraman in Nisramon – Nisrawat?

Van onze sportende verslaggever Jan van den Bossche

Een multisport race met 1.5k zwemmen (overleven in mijn geval) – 42k race fiets met twee lange klims en twee héél steile klims (2x muur van Maboge) – 32k MTB met veel hoogtemeters en hier en daar toffe technische passages – 17k trail run op en neer rond het stuwmeer van Nisramon.

Één woord dat m’n dag het beste samenvat: inhaalrace.

Halfweg het zwemmen lag ik 4e laatste, fietsen gestart ronde de 40e plaats en overgestapt op de MTB als 15e. Die overstap voelt trouwens bizar: “alsof je van een houten kruk in een luxe fauteuil stapt” (dixit Martin Kroes). Na de eerste snelle afdaling kregen we meteen een rivier oversteek voorgeschoteld als afkoeling, en dat mochten we zo in totaal 4 keer doen.

Dat deed zeker deugd en met de lage waterstand was het zelfs mogelijk om tot halfweg de Ourthe te fietsen. Toen ik Hans SwinnenSusan van den Berg, Twan en Annelies voor het eerst zag tijdens de eerste MTB ronde zag riep Hans: “Je ligt 8e, top 5 moet kunnen, podium ligt ver voor”. Als je dan tijdens het voorbijrijden een schattige “papa!” hoort in het bos dan krijg je vleugels. Nog voor de doortocht in Nisramon schoof ik op naar de 5e plaats om in de tweede MTB-ronde nog één iemand voorbij te steken en als 4e aan de trail te beginnen.

Zou het podium er toch nog in zitten? Ik liep in stevig tempo in de hoop nog iemand in te halen want ik wist dat er nog een relatief trage loper voorop was. Aan de eerste bevoorrading kreeg ik echter te horen dat mijn achterstand op de 3e plaats nog steeds 10 minuten was. Dan maar op eigen tempo verder en genieten van de prachtige omgeving rond La-Roche-en-Ardenne. Bij de laatste bevoorrading aan het stuwmeer moest ik nog één (veel te snelle) loper voorlaten om zo als 5e overall over de meet te strompelen. Dat strompelen was vooral het gevolg van de laatste 3 kilometer: technisch langs de rivier, door de rivier, nog technischer langs de andere oever, met behulp van een touw een rots op en dan 100 hoogtemeters recht omhoog het bos in. Dit had nog weinig met hardlopen te maken, maar was wel heel tof

Een mooi fotoverslag vind je ook terug op Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *