Paula op podium bij triatlon Nederhorst

Afgelopen zondag 7 juli was het dan zover de sprint Triathlon van Nederhorst den Berg. Het weer was goed! Nou misschien een beetje te mooi om echte hele goede tijden te noteren. Er waren heel wat toppers aanwezig die kans maakte op een podium plek. Een paar namen die me te binnen schieten zijn: Tjardo Visser, Frank Veldman en natuurlijk Steff Overmars. Voor de dames waren dat Ingrid van Lubek, Astrid de Graaf en Paula van der Pouw. Verder waren er ook verdacht veel deelnemers die voor het eerst de triathlon deden als voorbereiding op Weesp zoals: Maarten van den Bosch, Lisanne van Rossum, Marco Hart en Helene Hart-Bakker.

Het leuke van de start is dat de mannen nog staan te wachten en dan de dames alweer terug komen van het zwemmen. Ze starten namelijk 10min eerder en zodoende kan je dus nog net even mee pikken wie er als eerste uit het water komt. Paula zat op een 4 a 5de plek dus dat was een prima uitgangs positie. Zwemmen was zoals altijd druk en hectisch maar ik kon toch nog redelijk zwemmen en was ongeveer na 7:30min het water uit. Aangezien het rennen naar de wisselzone best lang is kwam ik daar ook Jean-Paul Jansen en Arjan Soet tegen.

Snel op de fiets en het nieuwe parcours op van 4 rondjes heen en weer. Er stond een aardig wind waardoor je heen gaans een km’tje of 4 langzamer ging dan terug. De goede wielrenners kwamen mij hier voorbij zoals Cees Schep en Auke de Vries. In de 2de ronde zag ik helaas Steff liggen die was door een hubbel in de weg van zijn ligstuur geglipt en op het asvalt terecht gekomen. Erg jammer aangezien hij op een 2de plek lag en aan het inlopen was op de nummer 1 Tjardo.

Terug gekomen in het parc fermé snel de loopschoenen aan en gas erop! Twee ronde lang heb ik op mijn hartslag gelopen zo rond de 170 en dat ging best goed. In de laatste ronde zag ik nog iemand voor mij lopen op z’n 100meter en daar ging ik mij maar op focussen om die in de halen. Beetje voor beetje kwam ik dichterbij en in de laatste bocht naar de finish een sprintje en…….’WAAR IS DE FINISH!’…schreeuwde ik.

Waar is de finish?

Shit er stond niemand bij de splitsing om je naar de finish te sturen. Dus snel omgekeerd en tegen de looprichting de fish over gerend. Ja toen was ik dus toch nog achter Raimon Knip (zo hoorde ik later) geëindigd. Maar met mijn tijd van 1:02:32 was ik erg tevreden.

De top 3 van de mannen was als volgt:

  1. Tjardo Visser 58:47
  2. Robert Mijwaart 59:16
  3. Jeffrey Vork 59:17

Bas Aalst was de eerste Weesper op een 7de plek met een tijd van 1:00:42

Bij de dames was de nummer 1 wel duidelijk maar de nr2 positie was best spannend. Met maar 18 seconde verschil was Paula 2de geworden!

Paula 3de bij Nederhorst

De top 3 van de dames was als volgt:

  1. Ingrid van Lubek 1:06:59
  2. Paula van der Pouw 1:10:12
  3. Linda Nagel 1:10:30

Hierbij nog wat handige linkjes:

Plaats een reactie