Algemeen

Triathlons in zuidelijke sferen

Het is oktober en dan is het lekkerder om te sporten in het warme zuiden. Dat moeten TTW’ers Stijn Fien, Paula van der Pouw & Julia de Leeuw hebben gedacht.

Voor Stijn betekende het een reis naar Portugal voor deelname aan de hele Ironman in het plaatselijke Caiscas op zaterdag 23 oktober. Het ligt links van Lissabon en heeft een prachtig park zo te zien. Na 1:12 zwemmen over 4 km, bijna 6 uur fietsen over 180 km (5u57 en twee rondjes over Autódromo do Estoril) en een marathon in 4u14 + wat transitietijd, finishte Stijn na 11 uur en 41 minuten zeer tevreden. Proficiat met deze mooie prestatie Sitijn!

Ook Jim Hagenstein uit Weesp deed mee aan deze wedstrijd en zwom bijna anderhalf uur, fietste 6,5 uur en liep 5,5 uur naar een finishtijd van 13u49.

Paula en Julia kozen voor het feesteiland Ibiza. Vrijdag kwam daar – echt niet normaal – veel water naar beneden de hele dag door. Zaterdag gelukkig droog en kon er nog wat laatste trainingen worden gedaan. En zondag vroeg op, en gaan. Het was tevens het Spaans kampioenschap elite en agegroupers, daar mochten Paula en Julia niet aan meedoen. Wel was er nog een open klasse (met 6 dames totaal(,

Julia zwom in 30:29, fietste in 2u30 en liep 1u42. Paula zwom in 31:23, fietste in 2u33 en liep 1u58. Verder is er online nog weinig over te vinden, de uitslag staat er wel. Veel ingewikkelde klassen, van de 50 deelnemende dames, finishte Julia als 12de en Paula als 20ste.

Alleen, Julia en Paula mochten alleen aan die Open Klasse meedoen en zo werden ze toch moo 2de en 3de met deze knappe prestaties. Gefelicteerd !!!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.