Algemeen

TTW-er Julia de Leeuw wint Frysman

TTW-Ladies maken het spannend tijdens Frysman, Julia wint fantastisch!

Met een minimaal verschil – slechts drie minuutjes – na 3.8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42.2 kilometer hardlopen hebben Julia de Leeuw en Annemarie Rustenburg het zojuist bijzonder spannend gemaakt tijdens de Frysman. De winst ging – ondanks pech onderweg – uiteindelijk naar Julia.

Het was ook meteen Julia die het snelste zwom en na 1:04:37 minuut als eerste uit het IJsselmeer terugkwam. Op dat punt had ze al best een mooie voorsprong, want Annemarie volgde 2:30 minuut later als tweede vrouw uit het water. Het begin van een mooi gevecht tussen de twee TTW-Ladies!

Die voorsprong werd tijdens de eerste drie van vier fietsrondes alleen maar groter; niet met grote stappen, maar toch pakte Julia steeds wat extra voorsprong ten opzichte van Annemarie. Tot in de vierde ronde, want toen kreeg Julia te maken met een lekke band en verloor ze bijna een kwartier aan tijd. Dat was dan ook het moment dat Annemarie de leiding in de wedstrijd overnam en zodoende als eerste aan de marathon mocht beginnen.

Lange tijd liepen beide dames ongeveer hetzelfde tempo, maar in de slotfase was het toch Julia die de leiding weer overnam en over de langste adem bleek te beschikken. Na 9:49:39 uur pakte ze de overwinning bij de Frysman. Na 9:52:14 uur kwam Annemarie als tweede over de meet. Derde vrouw werd Marjan Andringa; zij finishte ook redelijk kort na een tijd van 10:00:54 uur.

Er deden ook nog 3 Weesper heren mee aan de Frysman, waaronder 2 TTW’ers en één Naarder TTW’er:

  • Daniel Nagel (TTW, Naarden) finishte 18e overall in 09:47:09
  • Auke de Vries (TTW, Weesp) finishte 68e overall in 10:58:08
  • Pieter Sikkes (Weesp) finishte 105e overall in 11:38:13
  • Mark Ramakers (TTW, Weesp) finishte 111e overall in 11:42:15

Alle 178 uitslagen kun je terugkijken op de site van Racetimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.