Algemeen

TTW Teams goed op dreef

TTW Ladies – Eredivisie
Afgelopen zondag mochten de Eredivisie ladies weer knallen in Amsterdam. Er stond een Sprint op het programma en Dirkje Lebouille, Deborah Schouten, Jorieke Casteleijjn en Paula van der Pouw-Kuiper starten o.l.v. coach Ingrid Ernst.

Na een spetterende zwemstart klommen we een voor een uit het water. Teamjongste Dirkje sprong verreweg als eerste op de fiets en het fietsen was een perfecte samenwerking tussen Deborah, Paula en Jorieke. 

High five voor Dirkje die topper, die met een 5e plek de nachtmerrie van iedere tegenstander is. De TTW ladies behalen als team ook – wederom – een 5e plek in het Eredivisie klassement. En staan dan ook 5e in het tussenklassement.

TTW Ladies – 1e divisie
Zaterdag zijn de ladies van de 1e divisie afgereisd naar Weert voor een OD. Een vroegertje, om 6.30 werd er (nog een beetje slaperig) verzameld om naar Limburg te rijden. Maar niet voor niks!

Het team, bestaande uit Julia de Leeuw, Margalith Goud, Lobke de Hollander en Jolanda ten Brinke, verscheen goed uitgeslapen aan de start.. Al snel kwamen Margalith en Julia na het zwemmen samen in een grote fiets groep die zich langzaam naar voren werkte. Ook Jolanda en Lobke konden in een groep fietsen, waarbij het gezamenlijk fietsen voor de nodige frustraties zorgden. Lopen was warm! Maar na 10km kwam Julia als 9e over de finish, Margalith werd snel daar achter 17e, Lobke 30e en Jolanda bij de eerste helft deelnemers 39e.

Dit resulteerde in een super mooie gedeelde 3e plaats!! En stegen zo 4 plekken van 12 naar 8 in de tussenstand.

TTW Heren – Eredivisie
Gisteren startten ook de heren van het eredivisie team tijdens de Amsterdamse Nieuw West Triathlon. Het water was te warm dus het zwemmen was zonder wetsuit. Tristan en Tim waren ondanks een slechte start als eerste 2 teamleden uit het water. Gevolgd door Pim, en de gebroeders Jacobs. Helaas hadden zij al een behoorlijke achterstand.

Tijdens het fietsen zaten Tim en Tristan in de tweede groep, en draaiden ze goed mee. De samenwerking in de groep van Pim kwam helaas niet tot stand waardoor zij niet dichterbij kwamen. In de laatste groep zaten Tim en Daan.

Het lopen ging direct hard, Tristan had goede loopbenen en kon zijn positie goed verdedigen. Tim ging de strijd aan met zijn broer Simon die uitkomt voor Hellas. Uiteindelijk was Simon net iets sneller. Daan had echt super benen want hij liep de 4de looptijd. Hij kan daardoor veel plaatsen opschuiven. Tim liep ook goed, haalde nog een paar andere atleten Pim kreeg helaas maagklachten waardoor hij het tempo iets moest laten gaan.

Uiteindelijk is het team als achtste geëindigd, en in de tussenstand van de Teamcompetities Triathlon staat Team TTW 7de.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *