Algemeen

Wereldkampioenschap Triathlon Almere

In een race waarin bijna alle records zijn verbroken – fietsrecords, hardloop records en wedstrijd records werden verpletterd – hebben Kristian Hogenhaug (Den) en Sarissa de Vries (NED) zich tot de wereldkampioenen op de langeafstand gekroond. Kristian Hogenhaug eindigde de race na 7:37:46, terwijl de Vries wereldkampioen (en uiteraard ook NK-kampioene) werd na 8:32:05.

TTW’er Steff Overmars zette in 9:00:25 een nette wedstrijduitslag neer, echter niet het resultaat wat Steff van zichzelf verlangt. Met name het lopen bracht – ondanks de puzzel van vochtverlies versus zoutinname – niet wat hij ervan verwacht had. Problemen die hij niet ervaart op halve of kortere triathlons, die ook nog eens qua tijd beter zijn te combineren met de a.s. familie uitbreiding. Succes met de jacht op podiumplekken op deze kortere afstanden en vooral met de a.s. familie uitbreiding! 

Oud-TTW’er Milan Brons pakte – in zijn eerste long distance triathlon in zijn Almere – een 9de plek in 8:00:49. Dit leverde hem ook de tweede plek op bij het NK Triathlon Long Distance, waar Steff achtste werd, 

In het Wereldkampioenschap Triathlon voor Age Groups legde Weesper Ricardo Scholten de long distance af in 8:50:15 en pakte daarmee een podiumplek in zijn age group (30+). TTW’er Wesley pakt een in 9:24:16 een mooie 8ste plek in dezelfde leeftijdsgroep. Bij de dames in deze agegroup eisten de TTW Ladies Julia de Leeuw met een eerste plek in 9?:35:25 en Annemarie Rustenburg met een tweede plek in 9:52:00 alle aandacht op. 

En dan is er nog de zgn. open race. Daar knalde TTW’ster Esther Visser in haar debuut naar een prachtige 10:00:33. Dat zou haar zo maar een 3de plek hebben opgeleverd achter Julia en Annemarie. Wat een mooie prestatie, die haar een 17de plek overall opleverde in deze open long distance race. Onder de overige ruim 150 deelnemers, pakte Weesper Coen Dijkman in 11:00:46 een 53ste plek.

Op de goed bezette Middle Distance pakte TTW’er Frank de Graaf een 3e podiumplaats in 4:31:19 in zijn 40+ agegroup, Een 10de plek was weggelegd voor TTW’er Allard Haarman in de 35+ agegroup in 4:47:56 en TTW’er Dorothy Winters volbracht ‘m in 6:35;08. 

Alle uitslagen van de Almere Challenge

En een uitgebreid fotoalbum van de Almere Challenge door Christie Brouwers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.