WK Ironman Kona, Hawaii

Het wereldkampioenschap Ironman keerde voor het eerst sinds 2019 weer terug op Hawaii. En dat trok maar liefst 5.000 deelnemers, waaronder onze TTW leden Wesley de Does, Julia de Leeuw en haar partner Bart Elderenbosch.

Julia mocht op zaterdag het spits afbijten. En dat viel niet mee. Haar verslag:

Het was een super bijzondere dag en nog nooit zo een zware race gehad. Het zwemmen was heel leuk en ging echt goed. Daar ben ik heel trots op. Vol vertrouwen op de fiets gestapt, daar was ik het eerste stuk echt super sterk. Maar ik had zo veel dorst en kon niet goed genoeg bijdrinken. Dus een flinke stap terug gedaan om niet te oververhitten.

Al in de wisselzone wist ik dat de marathon de zwaarste ooit zou gaan worden en had ik al een kleine twijfel of ik het uberhaupt wel ging halen. Ik was helemaal niet scherp meer. Dat bleek, want zodra ik lekker liep voelde ik mij duizelig worden. Afwisselend met lopen kon ik erger lang uitstellen. Al werden de wandel pauzes steeds langer.  Op km 36 ging het echt mis. Zeker 40 minuten (?) aan de kant gezeten omdat ik bijna knock-out ging. Ijskoud had ik het, terwijl het de warmste dag in tijden was in Kona. Ik kon echt niks meer en durfde echt niet verder omdat ik niet ergens tussen de drank posten wilde stranden.
Van een super lieve vrouw mocht ik niet uitstappen (en dat wilde ik eigenlijk ook echt niet). Ik had nog uuuuuuren om de finish te halen zei ze. Tijdens mijn eerste poging na 50 meter weer omgedraaid omdat ik weer bijna omviel. De tweede poging met heeeeeeel veel focus en heel veel dank aan @theworldaccordingtomara , @elskeeld en @bartelderenbosch toch uitgewandeld.
Ergens baal ik dat ik mijn super vorm niet heb kunnen laten zien. Maar het was de zwaarste ooit voor mij, ik heb het gedaan!!!!! En super blij dat ik over de finish ben gekomen.
Een dag later zijn de mannen aan de beurt en als je dan hoort dat er beide dagen vele uitvallers zijn, waaronder bijv. Rob Barel, dan weet je dat het volbrengen van deze Ironman sowieso al een wereldprestatie is.

Julia finishte in 12:32:17
Bart finishte in 10:49:50
Wesley finishte in 9:29:53

Een knappe en onvergetelijke prestatie!

 

Plaats een reactie