Zwemmen

Zwembad en sauna verkocht, grote opknapbeurt onderweg

Uit het Weespernieuws: TTW heeft nog geen contact gehad met de nieuwe eigenaar.

WEESP – Het zwembad en de sauna aan de Basisweg hebben een nieuwe eigenaar. Die gaat de boel grondig onder handen nemen. De spa gaat daarom een maand dicht.

De koper van het zwem- en saunacomplex heet International Wellness Resorts. Het is het moederbedrijf van zes toonaangevende wellnessresorts verspreid over Nederland: Veluwse Bron, Zwaluwhoeve, Elysium, SpaPuur, SpaSense en SpaWell. Het bedrijf vindt dat de locatie in Weesp de potentie heeft om aan dit rijtje te worden toegevoegd. Maar dan moet er wel eerst flink verbouwd worden.

“SpaWeesp – zoals wij het resort gaan noemen – ligt op een rustige plek onder de rook van Amsterdam; dat is qua locatie een prachtige aanvulling op onze vestigingen”, verklaart Hester van den Bos de overname. “Ook de sfeer spreekt ons aan: gemoedelijk en knus. Maar qua onderhoud ligt het niet op het door ons gewenste niveau. Dus gaan we grondig verbouwen.”

Mediterrane sferen
De spa is met ingang van 5 maart dicht. Van den Bos: “Het interieur wordt compleet anders. Onze gasten zullen zich straks in mediterrane sferen wanen. Denk hierbij aan verschillende tinten turquoise en mooie moza├»ektegels. Ook komen er enkele nieuwe faciliteiten bij, zoals een zoutsteensauna.” De vernieuwde spa moet zondag 1 april open gaan. De ligweide wordt ook onder handen genomen en er zijn plannen voor een verwarmd buitenbad, maar deze faciliteiten worden waarschijnlijk pas na de heropening opgeleverd.

Bad hoeft niet dicht
International Wellness Resorts is ook de nieuwe eigenaar van het Victoriabad. “Ook daar moet het een en ander aan gebeuren. Ook omdat we het instructiebad op de momenten dat er geen zwemlessen zijn, willen betrekken bij de spa. Dat bad krijgt straks dus een dubbele functie.” De werkzaamheden aan het zwembad zullen overlast voor de bezoekers met zich meebrengen, maar volgens Van den Bos hoeft het bad niet dicht: “Zoals het er nu naar uitziet, kunnen we de zwemlesuren en sportzwemuren grotendeels gewoon door laten gaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *