Zwemmen

Zwemmen op Donderdag

Twee jaar geleden heb ik het maandagavond-zwemmen opgezegd omdat ik niet echt tijd had. Nog even heb ik de overweging gemaakt om niet officieel op te zeggen omdat mijn plaats dan aan een ander vergeven zou worden maar ik vond het niet nodig een plaats bezet te houden terwijl er zoveel clubgenoten op de wachtlijst staan. Ik heb mijn plaats dus afgestaan. Gelukkig hebben we sinds februari hebben we een zwemuurtje erbij op donderdag, daar heb ik me onmiddellijk voor opgegeven.

Inmiddels zijn we ruim een maand bezig en ik wilde graag mijn positieve ervaring delen. Na een lichte maaltijd om 18:00 is er voldoende tijd om de maaltijd te laten zakken en is er nog gelegenheid om ontspannen voor de aanvang van de training te arriveren.

De lijnen van de vorige gebruikers liggen in nog in het water en we kunnen direct beginnen met het schema dat onze trainster Marianne Klijnstra heeft samengesteld. De schema’s zijn overzichtelijk en samengesteld met duidelijke bedoeling namelijk lekker zwemmen. Ik kreeg een schema met een totale lengte van 3 km, ik vroeg me af of ik dat ooit zou halen. De laatste keer kwam ik wel tot 2600 m en dat was met een paar minuten treuzelen en nog wat gehannes met mijn brilletje. Ik denk dat als de donderdagavondtraining zijn vruchten af gaat werpen het een uitdaging is die ik aan kan gaan. Ook omdat er op donderdag minder kanthangers zijn. Eigenlijk een overweging om dit stukje niet te plaatsen zodat het niet te druk word op donderdag.

De deelnemers hebben een gevarieerd zwemniveau. Er zijn zwemmers die mij met enige regelmaat voorbijkomen en de 3 km makkelijk halen maar er zijn ook beginners die instructie krijgen van onze deskundige trainster.

Mijn conclusie is dat het extra zwemuurtje een succes is. Ik kan het jullie aanbevelen, er is nog voldoende ruimte.

1 gedachte op “Zwemmen op Donderdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *